2014. március 3., hétfő

Sós/édes kukoricás csemege

Főzött, sütött kukoricaszemek. Hol az az ízesítés?
Rágcsálnál valamit és nem tudod mit? Valami egészségesre vágysz? Szeretnéd tudni mit eszel meg?
Ha valami egészséges nassolnivalóval lepnéd meg a porontyaid (és nemcsak), akkor ez a bejegyzés téged vár!


Mindehhez nem kell más, mint egy pár marék szemes kukorica, Nem kell zsengének lennie, a kopogósra száradt is megteszi.

Mit kell tenned?

A megfelelő mennyiségű kukoricaszemeket mosás után főzd meg kuktában. Szűrd le, majd öntsd át egy tepsibe és tedd be a sütőbe. Közepes lángon süsd meg, míg egy cseppet megpirulnak (fix időt nem mondhatok, ellenőrízni kell).

Vigyázz, ha túl sokáig tartod benn, akkor kőkemény marad, s a fogad láthatja kárát!

Miután megvan, vedd ki, majd sózd meg finom szemcsés sóval, vagy hempergesd meg a kukoricaszemeket mézben.

Az ízesített csemegéről fénykép nem készült, annyira gyorsan fogytak a szemek.
Mindkét variáns nagyon ízletes, enyhén ropogós (ez függ attól is, mennyi ideig hagyod a lerben), friss és egészséges.

Akár böjti ételnek is kinevezhető!

A gyerekek szeretni fogják! Legalábbis nálunk nem érte meg a holnapot egy adag sem. - Igaz, ebbe a felnőttek is besegítettek. :)

Jó étvágyat!

Kosztándi Tímea,
családi élményszerző

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...