2011. május 14., szombat

Találtam kedvemre való színezőt

Régebb már bemutatásra került egy pár, óvódások számára készült foglalkoztató- és színező/kifestős füzet. Most újra ráakadtam egy pár kedvemre való kifestős példányra. Bemutatom ezeket is.

Nagyon egyszerű, átlátható a grafikai képük, nincsenek megterhelve fölösleges vonalakkal. Alkalmasak a gyerekek általi könnyű befogadásra. Talán egy ügyesebb 5-6 évesnek már nem lenne túl könnyű feladat az első füzetecske . (De nem próbáltam ki.)


Tiszta formák, egyszerű vonalvezetés, könnyen felismerhető rajzok. Két és fél éves kortól is ajánlom (Ezt már kipróbáltam.) A tárgyak (ebben a füzetben) és az állatok (az alsó füzetben) nevei a lap tetején ki van írva, így még a (nagy)betűk elsajátítására, gyakorlására is alkalmas.

 

Negatív oldala:
  • nem hazai termék, hanem fordítás (ám ez önmagában nem baj)
  • fordításból kifolyólag (német nyelvű eredeti) minden főnév nagybetűvel kezdődik (ez viszont a magyar helyesírás szerint nem helyes, de a gyermekedet ez meg úgyse érdekli. Még.)
  • a füzetecske lapjai nincsenek fűzve, hanem ragasztva, így második használatra szállingóznak belőle az oldal

    Ebben egy cseppet komplexebb képek vannak, apróbb részletekkel, így nagyobb óvódás is kihívásnak érezheti a füzet kiszínezését.

    Mit lehet velük még csinálni színezésen kívül?

    Hajtogatni:
    • papírcsákót (kicsi a méret, nem megy fel a gyerek fejére, max. egy baba számára)
    • repülőgépet
    • borítékot
    • hajót
    Vágni (szabadon és vonalmentén) és ragasztani különböző figurákat, alakzatokat. 




    Valami másra vágysz? Próbáld ki te is Törpmanó nyári játszófüzetét! Klikk ide! Kíváncsi vagy, másnak hogyan vált be? Ide kattanj!

    Nincsenek megjegyzések:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...