2011. május 24., kedd

Játszva tanulunk Törpmanóval

Lehet már említettem, de ha nem, az se baj: nagyon szeretünk rajzolni. Nem mindig sikerül úgy, ahogy mi szeretnénk, de folytatjuk tovább rendületlen. Addig-addig, míg a rajzolgatás során kialakult Törpmanó meséje.


Mese közben megszületett a játszófüzet ötlete is. A rajzokat egy nagyon ügyes (másik) édesanya készítette: Györgyjakab Boróka.


A füzet maga egy kerettörténet köré épül fel. Törpmanó kirándulni megy. Kirándulása során megismerkedik a madarakkal, állatokkal, növényekkel, nyomot olvas, segít a hangyának eljutni a hangyabolyba, leveleket nézeget.

Miközben megismer, gondolkodik, figyel, összehasonlít, kiegészít, koncentrál, szókincsét bővíti.

Törpmanó a gyermekek segítségét kéri, hogy különböző feladatoknál segítsenek neki. Például küldjék el valamilyen járművel kirándulni. Akár gyalog is mehet, nem baj. Vagy vezessék el együtt a hangyát a hangyabolyhoz, vagy nézzék meg a levelek és a tobozok irányát, hasonlítsák össze a virágokat.
Mindezek a segítségnyújtások kiváló lehetőségek arra, hogy jobban megismerjük gyerekünket. A gyermek:

  • álmait (hova, mivel szeretne utazni),
  • fájdalmait (azért oda ahova, mert egyik szülője ott dolgozik, s már rég látta),
  • élményeit (azért oda ahova, mert ott valami nagyon jó történt vele)

A gyermekek igénye és érdeklődése szerint készült el a füzetecske, hisz Maszatainkkal állandó oda-vissza kritikusi- és élménybefogadói kapcsolatban álltam.  Ők voltak az igazi szakmai lektorok, kiértékelők és véleménynyilvánítók a képzett óvónők mellett. (Ezért, habár 3-7 éves korosztálynak ajánlott a füzet, merem ajánlani egy bátrabb 2 és fél évesnek is.)
A füzetet óvodai keretek között is leteszteltem. A fogadtatásról hamarosan egy rövid film is felkerül a blogra. 

Törpmanó nyári játszófüzete 32 oldalas kívül színes, belül fehér-fekete, 16,5 cmX23,5cm méretű, és 110 g-os papírra van nyomva. Magyarul (de székelyül is) ez azt jelenti, hogy a füzet mérete kisebb mint egy A4-es papír, de nagyobb mint egy A5-ös. Középen tűzve van, ami nem engedi, hogy szállingózzanak a lapok.


Meg lehet rendelni. Vagy keresd a könyvesboltokban.  Ára 8 lej vagy 700 forint.
Csoportos megrendelés esetén (15 darab fölött) 20% kedvezményt kapsz. Így egy példány ára 6,40 lej (560 FT) + a postaköltség.
Írj a kreativtorpmano kukac gmail pont com vagy a zelegorkiado kukac gmail pont com  emailcímre.


Mások véleménye számít? Katt ide!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...