2010. november 11., csütörtök

Kibeszélnéd magadból a bajaid? Itt a lehetőség: erdélyi kismama-klubok ismertetői (II.)

Anyák és gyerkőcök a Kaptárban

A Csíkszeredai baba-mama klubot a 34 éves, kétgyerekes Tiboldi Bea indította útjára 2009.okt. 19-ben. Létrehozott egy levelezői listát, amelynek 380 tagja van és 4 moderátora. A 22 éves anyától a nyugdíjas korú (nagy)anyákig minden korosztály képviselteti magát a listán. Egyedül nevelő apákat is bevettek maguk közé, hogy a lehetőségekről sose maradjanak le a gyerekek. Bár anyáknak szól a lista, a cél az volt, hogy a gyerekek már időben járhassanak társaságba, az anyukáknak meg legyen valamilyen szintű tudomásuk a városban, a környéken történő családos lehetőségekről. Rengeteg ötlet, program van folyamatban, ezekről folyamatosan értesítik a társaságot, az előadásokról összefoglalókat írnak, hogy az ész eljusson mindenfele.
El van indítva az egyesület bejegyzése, és a csikianyak.ma honlap létrehozása is folyamatban van. Nincs havi díj, vagy egy összeg megszabva, tehát ingyenes a „klublátogatás”, de létezik egy kis persely, amibe ki-ki belátása szerint adományoz, mivel a teremnek vannak költségei, és az alkalmanként megszervezett eseményekre (szülinapok, meghívottaknak virág, üveg bor, kézműves foglalkozásokra anyag) szükséges egy minimális alap.

Találkozásaik a Petőfi utca 33. szám alatt vannak (a Helen Doron Early English iskola székhelye) heti két alkalommal. Pénteken reggel 10-12 között gyerekekkel (abban az esetben nyitnak, ha a lista egyik adatbázisába min. 5 felnőtt bejegyzi részvételi szándékát), és szintén péntekenként este 17.30-19.30 között, amikor házilag készült süti, tea mellett meghívott tart előadást adott témakörben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...