2010. november 15., hétfő

Idejében fogj hozzá! (milyen az ideális ajándék)

Lassan közeledik a Karácsony. Sokszor úgy érzem, túl fel van fújva az egész ünnep, valahogy mesterségessé kezd válni. Nem arról szól, amiről szólnia kell: megszületett a Megváltó, örüljünk ennek, legyünk jók, vagy legalábbis próbálkozzunk azzal, hogy előtérbe helyezzük a jó tulajdonságainkat, s másokban is a jót fedezzük fel! Hogy ennek az örömnek kézzelfogható jelét is adjuk, saját kezűleg barkácsolhatunk, készíthetünk ajándékokat a hozzánk közel állóknak.


Milyen az ideális ajándék?
Hát, semmiképp sem olyan és nem az, mint ahogy azt te sokszor elképzeled. :) Ajánlatos gyors közvéleménykutatást végezni az ajándékozottak körében. Gyerekeknél a legegyszerűbb, mert írunk levelet az Angyalnak, míg a nagyobbacskák, kész kívánságlistával állnak elő, gyakran már iskolakezdéskor (idő kell megfőzni a szülőket). Férj esetében jó, ha rákérdezünk, mit akar Karácsonyi ajándékként, de a feleséggel meg ne tegyük ugyanezt! Finoman, puhatoljuk körbe, mit szeretne. Feleségek! Sok férjnek jól jön, ha megmondják nekik, mit szeretne a nejük. Felejtsük el a gyöngéd utalást (lásd, nekem is meg kellett mondanom, hogy profi digitális gépet szeretnék, mert nem vette észre az Angyalnak címzett levelem...), mondjuk meg kerek-perec, mivel szerezne nekünk örömet. S akkor majd hajtóvadászatba (árösszehasonlítás, márkaösszehasonlítás, technológiai különbségek feltérképezése stb.) kezdenek, hol lehetne a szerintük legjobb dolgot megvenni.

Ha nekiállsz kézműveskedni, arra ügyelj, hogy egyik-másik tárgy elkészítése több időbe kerülhet, nehogy kifuss az időből. Idejében fogj hozzá az ideális ajándék elkészítéséhez, megkereséséhez!

Ha nagyon megszorultál, klikk ide!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...