2010. július 24., szombat

Tusványosi forgatókönyv anyáknak avagy mit csinálj ha az embered előad s a család is a színen van (kétgyerekes változat)

Csomagolj be a délutáni programra. Úgy induljatok, hogy a kocsiban tudjanak aludni a csemeték, így a délutáni alvás kipipálva. Lehetőleg eső után és a kiszemelt előadás előtt érkezzetek. Nyugtasd meg az embert, hogy azért még odaértek időben. Figyeld a szabad parkolóhelyeket a végállomásnál. Szállj ki a kocsiból, vedd elő a csereruhát, hogy a kölykek átizzadt ruháit felválthasd szárazra. Kérd meg a párod, hogy segítsen egy cseppet, adja fel a ruhát az egyik emberpalántára. Segíts neki áthúzni a gyermek leizzadt fején a ruhácskát, majd húzd át a másik gyermek fején is ruhát. Öltöztessétek át őket, gombold be a gombolnivalókat. Keressétek meg a helyszínt. Mutasd meg a nagyobbiknak, hol találkoztok, ha elveszítenétek egymást. Gyorsan kapd ölbe és szaladj előre megkeresni a család többi tagját, még mielőtt tényleg elveszítenétek egymást.
Velük nem volt megbeszélve találkahely. A mobilhálózat meg foglalt. Újra együtt a helyszínen. Kapj egy viszonylag száraznak minősíthető helyet, ahova lepakoltok. Szabd meg a határokat, meddig szabad elbóklászni s aztán vissza. Emlékeztesd újra a nagyobbikat, mit keressen, ha téged nem találna. Mire ideérsz, ideje újra átöltöztetni a kicsiket, mert lehűlt az idő. Mire ideérsz, az embernek fellépése lesz, így egyedül kell megoldanod a problémát. Vedd le a kicsiről a ruhácskát, közben csalogasd vissza a nagyobbikat. Add fel a kicsire a blúzt, még mielőtt újra eltűnne a nagy. Próbálj minden előbbi öltöztetési műveletet fél kézzel végezni a nagy segítségével ("lássuk, milyen ügyes vagy"), miközben másik kezeddel a kicsit tartod. Mosolyogj szélesen azokra akik titeket kíváncsian szemlélnek. Kapd ölbe a kicsit, húzd le gyorsan a szandálját. Kérd meg a nagyot, segítsen feladni a nadrágot, nézze meg, "hol van a címke". Ez idő alatt húzd fel a kicsi lábára a zoknit. Köszönd meg a nagy segítségét, s hagyd, futkorásszon egy szál bugyiban az emberek közt. Legalább az egyik gyerek fel van öltöztetve. Ha kifutkorászta magát (addig se fázik meg, mert mozgásban van), kapd el a grabancát és próbáld levenni róla a szandált. Az előkészített váltóruhát próbáld úgy feladni, hogy ne döntsön fel téged. Neked nincs váltóruhád. Visszatér apa. Van segítség. Kapja ölbe a gyereket, s egy-kettőre mindent felhúzol rá. Mosolyogj bájosan az emberednek. Vége az akciónak, kezdődik az előadás. Emlékeztesd a nagyot újra, hogy meddig szabad mennie, nézze meg jól, hol vagytok letelepedve, mit keressen, ha mégis eltévedne, ne menjen a színpad közelébe, ne zavarja az apját. A kicsi nem megy sehova, inkább nadrágja erősségét teszteli. Köszöntsd kitörő lelkesedéssel rég nem látott gyerekkori barátodat, régi munkatársad, volt sulistársad stb. stb. Hagyd, foglalkozzanak ők a csemetéiddel, addig is megpihensz egy keveset, próbálsz odafigyelni az előadásra. Fejtsd le a nagyot új barátja nyakáról, még mielőtt megfojtaná őt. Fejtsd le a nagyot a saját nyakadról, még mielőtt megfojtana téged. Fogj figyelemelterelő hadműveletbe. Fújj lufikat, így egy darabig ellesznek vele. Fújj lufit a szomszéd aranyos kisfiúnak is. Vége az előadásnak. Küldd előre a nagyot, tapsoljon a színpad előtt az apjának. Végre lehet beszélgetni a barátaiddal. Keress valami falnivalót a csemetéidnek, de magatokat se felejtsd ki. Hallgasd figyelmesen az énekesek hangolását. Sajnálkozz afölött, hogy nem maradhattok a koncerten, mert kicsik a gyermekek, s amúgy is késő van. Falatozás után menj a parkolóba. Útközben meghallgathatsz még két zeneszámot. Rájössz, hogy a tavalyi városnapokkor sokkal jobb volt a hangulat. Beérsz a parkolóba, látod, elállták az utad. Míg az ember elmegy megkeresni a kocsi gazdáját, lehet még egyet bulizni. Három újabb zeneszám után indulhattok is. Végül a koncertről sem igen maradtatok le.
Milyen jó, otthon nem kell a kicsiket altatni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...