2013. január 7., hétfő

Formás híg palacsinta névnaposoknak

Szöveg: Szív-, mikulás- és hóemberalakú palacsinták. Kép: Szürkés árnyalatú fekete tányéron elhelyezve egy-egy szív, mikulás- és hóemberformájú palacsinta.
Szív-, mikulás- és hóemberformájú palacsinták

Újabb tipp, hogyan hasznosítsd a mézeskalács formáidat!

Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen finomsággal álljak elő a névnaposaim elé. Mert ugye, a torta az marad szülinapra meg évfordulókra, de valami spéci kellene névnapra is.
Ezen kívül, még az is probléma volt, hogy így ünnepek után, mi legyen az az édesség, amit meg is eszünk, amit nem csak a szemünkkel kívánunk.
Így találtam ki a palacsintát, mint névnapi ünnepi finomság.
Idén először variáltam is egy keveset.
Nézd meg hogyan!

Ahhoz, hogy a képen látható finomságot megkaphasd,
  • először el kell készíteni a palacsinta masszát (ásványvíz/tej, cukor, só, liszt, tojás, olaj - lehet neked más recept vált be, akkor úgy tegyél). Ez esetben jó, ha egy cseppet vastagabb.
  • vedd elő, majd válasszátok ki a névnapossal együtt a kedvenc mézeskalács kivágóitokat.
  • tedd a serpenyőt a tűzre, helyezd a kiválasztott formákat a serpenyőre, majd töltsd belé a palacsinta masszát.
Szöveg: Azért kell vastagabb legyen a massza, hogy ne folyjon ki könnyedén a formák alatt. Nekem ez a régi serpenyő vált be palacsintasütésre, de szerintem teflonba is simán beteheted a mézeskalács formákat. Kép: Fekete régi palacsintasütőben az említett három mézeskalácsforma van téve, amibe a vastagabb masszájú palacsinta volt beleöntve. A formák alatt kifolyt a massza.
Azért kell vastagabb legyen a massza, hogy ne folyjon ki könnyedén a formák alatt. Nekem ez a régi serpenyő vált be palacsintasütésre, de szerintem teflonba is simán beteheted a mézeskalács formákat.
Mikor kellőképpen megsült a palacsinta egyik oldala, vedd ki a formákat a tésztából, majd fordítsd át, hadd süljön meg a másik oldala is.

Szöveg: Ilyen egybemasszát kapsz majd, de simán szét lehet választani a vonalak mentén a különböző formákat. Kép: Régi, fekete serpenyőben egy csak halványan a formákra emlékeztető barnás palacsinta.
Ilyen egybemasszát kapsz majd, de simán szét lehet választani a vonalak mentén a különböző formákat.
 Ha úgy látod, megsült a palacsintád, akkor vedd ki, majd kend meg a nektek ízlő dzsemmel!

Szöveg: Névnapi finomság: ribizlis és meggydzsemmes formás palacsinták! Kép: Asztali felülnézet. A terítőn két dzsemmes üveg, melyekben egy-egy kanál van, az üvegek mellett meg a szürkés-fekete tányéron rajta lévő három dzsemmes formás palacsinta.
Névnapi finomság: ribizlis és meggydzsemmes formás palacsinták!
Ezzel a finomsággal nagy örömet szerezhetsz a kis manódnak, manóidnak, ám készülj fel arra, hogy nagyon időigényes és macerás így sütni palacsintát (felforrósodik a fém mézeskalács kivágó, egyenként kell belehelyezni a tepsibe, egyenként kell kivenni a formákat a sokszor még ragadó masszából...), habár kétségtelen, hogy olcsóbb egy piskóta tortánál. :)

Egyéb kreatív és olcsó tippekre vágysz? Iratkozz fel most és kérd el a két ingyenesen letölthető füzetemet!

Minimális költségvetésből csuda móka és élmény a családnak, még betegen is!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...