2011. szeptember 26., hétfő

Nyelvtanulást segítő videócskák

Ha szeretnéd, hogy gyermeked, ne csak az iskolában találkozzon a román nyelvvel, akkor jó, ha szánsz egy kis időt arra, hogy megismerteted őt a román nyelv hangzásával. Az a legszerencsésebb eset, ha van olyan közeg, ahol természetes úton tudja felszívni a nyelvet, de ha nincs, van pár olyan módszer, amit te is ki tudsz használni.
Például mondókázhatsz neki románul, vagy felolvashatsz egy szépen illusztrált könyvből, vagy csak egyszerűen hallgassatok együtt (vagy háttérzajként) román gyermekdalokat.

Akármilyen (idegen) nyelvet tanítanál is a gyerekednek, egyszer eljön az ideje, hogy a betűt a szavakhoz illetve képekhez feleltessétek meg. Alább összeszedtem egy pár videót, amelyek a román nyelv otthontanulásában segíthet nektek.


Kaptam egy kezdőknek szóló feltöltést a Youtube-on, ezzel kezdheted.



Sajnos, nem a legjobb a háttérzene kiválasztása, meg helyenként túl hangos is, torzít is közben, de összességében ez a legjobb amit találtam.
Tipp: ha lehúzod a hangját, akkor egész élvezhető és ketten mondhatjátok a neveket kórusban.

Itt pedig egy kis összeállítás van, ami a jó háttérzenével ösztönözhet az okulásban, ha már van egy kis alapismeretetek.



Ha most akartok kezdeni, ne ezzel kezdjétek a tanítást, mivel a gyerek saját maga kell megnevezze a képen látható tárgyakat.

Ám, talán a legjobban te tudod, hogy mi az, amit tud, a lurkó, mi az, amire képes a gyermeked, és mi az, amit megbír. Épp ezért, ki kell kísérletezni, melyik felel inkább nektek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...