2010. augusztus 2., hétfő

Borsószezon

Nem tudom, kinek van rá lehetősége, hogy borsót szüreteljen saját kertjéből és aztán a teraszon vagy valami árnyékos részen bontogassa, de nekünk lehetőségünk van erre. Leírom, ez hogy működik.
Ahogy kezd érni a borsó a gyerekek, főleg a nagyobbik, rájárnak. Nagyon finom, édes a nem teljesen nagyszemű borsó. Próbáljátok ki! Kiválóan helyettesíti AZ édességet (cukorka, csoki, stb.). Szóval, ami megmarad, azt leszedjük és nekiállunk bontani. Előre jelzem, nagyon frusztráló egy tevékenység, szinte olyan, mint a balladabeli eset... Kibontok egy hüvelyt, rögtön felfalják a kis éhenkórászok.

Ki kell találni egy módszert, amivel elérhető, hogy haladhassak a munkával és legyen látható eredménye is. Kitalálom, hogy építsünk tornyot a hüvelyekből. Nagy lelkesen kezdik egymásra rakosgatni az építőelemeket. Azért a teli hüvelyek jobban megfelelnek erre a célra, mint az üres héjak. Ha ezt is megunják, s még mindig van mit bontani, elő lehet szedni a tűt (ebből is a tompábbik fajtát) s egy vastagabb cérnát, netán spárgát, s máris kezdődhet a borsóhéj-lánc-készítés. A kész művet nyakba lehet akasztani, vagy ha annyira hosszú, akkor akár derékra is fel lehet kötni. Nem egy hawai-i virágfűzér, de a kicsik alkothatnak, világot teremthetnek, lefoglalják magukat, s én is hamarabb végzem a dolgom. Már csak arra kell figyelni, ne kezdjenek el kardozni a tűkkel, de egy edzett anyának ez már semmiség. :)
Te mit készítenél ezekből a hozzávalókból?

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...