Unod már, hogy minden egyes egészséges falatért közelharcot kell folytatnod a gyerekkel?
Nem tudod, hogyan kábítsd, mivel ámítsd, mert a zöldségeket szerre-sorra a tányér karimájának a díszítésére használja?
Szeretnél valami újat kitalálni/tálalni?
Nincs ilyen gondod, de valami újításra vágysz?
Ha bármelyik kategóriába is tartozol, vedd elő a kamrából, pincéből a fonnyadásnak induló céklafejeket és a sütőtököt és süss kenyeret!
Szükséges hozzávalók a céklás masszához:
Tipp: kezdd kevesebb adaggal, aztán növelheted a mennyiséget, ha szükségesnek látod.
A kiválasztott céklát nyersen pucold meg, reszeld meg vagy aprítsd össze elektronikus úton. - Nekem ez utóbbi jobban bejön. Kényelmesebb, de több a mosogatnivaló.
Az aprított céklát keverd az ízlés szerint sózott liszthez, add hozzá a felfuttatott élesztőt (itt egy kis cukrot is használok) és jól gyúrd össze. Annak függvényében hogy milyen állagú masszát szeretnél, adhatsz hozzá több-kevesebb vizet.
Szükséges hozzávalók a sütőtökös masszához:
Ilyen lett a massza.
Az összegyúrt és egy cseppet pihentetett masszákat illeszd/dolgozd össze, és hagyd nőni.
Nem tudod, hogyan kábítsd, mivel ámítsd, mert a zöldségeket szerre-sorra a tányér karimájának a díszítésére használja?
Szeretnél valami újat kitalálni/tálalni?
Nincs ilyen gondod, de valami újításra vágysz?
Ha bármelyik kategóriába is tartozol, vedd elő a kamrából, pincéből a fonnyadásnak induló céklafejeket és a sütőtököt és süss kenyeret!
Szükséges hozzávalók a céklás masszához:
- liszt (amennyit felvesz)
- só (ízlés szerint)
- víz,
- cékla,
- élesztő.
Tipp: kezdd kevesebb adaggal, aztán növelheted a mennyiséget, ha szükségesnek látod.
A kiválasztott céklát nyersen pucold meg, reszeld meg vagy aprítsd össze elektronikus úton. - Nekem ez utóbbi jobban bejön. Kényelmesebb, de több a mosogatnivaló.
Az aprított céklát keverd az ízlés szerint sózott liszthez, add hozzá a felfuttatott élesztőt (itt egy kis cukrot is használok) és jól gyúrd össze. Annak függvényében hogy milyen állagú masszát szeretnél, adhatsz hozzá több-kevesebb vizet.
Az enyém ilyen állagú lett. A massza nem pont ilyen piros - jócskán besegít a tál színe is. |
- liszt
- só
- élesztő
- sütőtök
Ilyen lett a massza.
Volt egy kevés aprított szezámmagom mákkal keverve, azt is beledolgoztam. Igazából mag nem kell, mert a két íz eléggé erőteljes, nemigen kíván semmi mást. |
Összefont, megkelt kenyérmassza. |
S hogy mindeközben a csemete se érezze magát kirekesztve, adhatsz neki egy adag masszát, hogy kénye-kedve szerint alakíthassa, formázhassa azt.
A megsült kenyeret borítsd ki, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel. Szimplán vajaskenyérként fenséges!
Ezek a másnapi tízórai elemei. Persze, kisütve. |
A megsült kenyeret borítsd ki, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel. Szimplán vajaskenyérként fenséges!
Jó étvágyat! |
Kipróbálod?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése