Főzött, sütött kukoricaszemek. Hol az az ízesítés? |
Ha valami egészséges nassolnivalóval lepnéd meg a porontyaid (és nemcsak), akkor ez a bejegyzés téged vár!
Mindehhez nem kell más, mint egy pár marék szemes kukorica, Nem kell zsengének lennie, a kopogósra száradt is megteszi.
Mit kell tenned?
A megfelelő mennyiségű kukoricaszemeket mosás után főzd meg kuktában. Szűrd le, majd öntsd át egy tepsibe és tedd be a sütőbe. Közepes lángon süsd meg, míg egy cseppet megpirulnak (fix időt nem mondhatok, ellenőrízni kell).
Vigyázz, ha túl sokáig tartod benn, akkor kőkemény marad, s a fogad láthatja kárát!
Miután megvan, vedd ki, majd sózd meg finom szemcsés sóval, vagy hempergesd meg a kukoricaszemeket mézben.
Az ízesített csemegéről fénykép nem készült, annyira gyorsan fogytak a szemek. |
Akár böjti ételnek is kinevezhető!
A gyerekek szeretni fogják! Legalábbis nálunk nem érte meg a holnapot egy adag sem. - Igaz, ebbe a felnőttek is besegítettek. :)
Jó étvágyat!
Kosztándi Tímea,
családi élményszerző
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése