Szív-, mikulás- és hóemberformájú palacsinták |
Újabb tipp, hogyan hasznosítsd a mézeskalács formáidat!
Sokat gondolkoztam azon, hogy milyen finomsággal álljak elő a névnaposaim elé. Mert ugye, a torta az marad szülinapra meg évfordulókra, de valami spéci kellene névnapra is.Ezen kívül, még az is probléma volt, hogy így ünnepek után, mi legyen az az édesség, amit meg is eszünk, amit nem csak a szemünkkel kívánunk.
Így találtam ki a palacsintát, mint névnapi ünnepi finomság.
Idén először variáltam is egy keveset.
Nézd meg hogyan!
Ahhoz, hogy a képen látható finomságot megkaphasd,
- először el kell készíteni a palacsinta masszát (ásványvíz/tej, cukor, só, liszt, tojás, olaj - lehet neked más recept vált be, akkor úgy tegyél). Ez esetben jó, ha egy cseppet vastagabb.
- vedd elő, majd válasszátok ki a névnapossal együtt a kedvenc mézeskalács kivágóitokat.
- tedd a serpenyőt a tűzre, helyezd a kiválasztott formákat a serpenyőre, majd töltsd belé a palacsinta masszát.
Azért kell vastagabb legyen a massza, hogy ne folyjon ki könnyedén a formák alatt. Nekem ez a régi serpenyő vált be palacsintasütésre, de szerintem teflonba is simán beteheted a mézeskalács formákat. |
Ilyen egybemasszát kapsz majd, de simán szét lehet választani a vonalak mentén a különböző formákat. |
Névnapi finomság: ribizlis és meggydzsemmes formás palacsinták! |
Egyéb kreatív és olcsó tippekre vágysz? Iratkozz fel most és kérd el a két ingyenesen letölthető füzetemet!
Minimális költségvetésből csuda móka és élmény a családnak, még betegen is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése