2014. július 2., szerda

Fehérrel a feketén (kreatív rajzolás)

Jó volna egy kis szusszanásnyi szabadidő, így vakáció kezdetén, ugye? (Mármint neked, szülőnek. :) )

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a fehér színű ceruza alig használódik. Minden színesceruza-csomagban benne van, s lassacskán felgyűl, ide-oda kallódik vagy egyéb alternatív módon lesz felhasználva.

Itt a tippem, ami nálunk bevált, és jócskán lefoglalta a maszkurákat.

Amihez, persze, kell a fehér színű ceruza is.

És nemcsak.

Cseresznyefa télen


Még a télen (mikor már félig tavasz volt) utazás közben szóltam a maszatoknak, figyeljék meg, milyen érdekesen állt meg a hó a fák épphogy zöldülni kezdő ágain.

Időközben meg kerekedett fekete lapunk is, amin nagyon jó nyomot hagy a fehér.

Rögtön adta magát a téma: hozd vissza a telet a nyári kánikulába!

Szinte bármit rajzoltok, rögtön "hószagú" lesz. :) Mesebeli házikót, kuckót, állatokat, embereket, városrészletet, járműveket ha rajzoltok mind, mind belepi a hó. - S a nyári időben, jót tesz egy kis hideg fuvallat, nem?
Hólepte táj, fákkal, amiknek az ágain csak részben van hó.
Ha van kis, piros, öntapadós pöttyöcskéd is, akkor még jobban variálhatjátok a rajzot. (Ha nem rendelkezel öntapadós "piros pontokkal", akkor piros papírból vághattok ki fancsikákat, s azt ragaszthatjátok kedvetek szerint a lapra.)


Csipkebogyó havas út mellett.
A kész műveket meg kitehetitek a szoba falára vagy az ajtókra. Akár tárletmegnyitót és szervezhettek köréje, hadd legyen egy kis ünnep a hétköznapokban!

Az egymásra való odafigyelés segíti a családon belüli jó kapcsolatok kialakítását, elmélyítését, erősíti a család összetartó erejét. Szorosabbra húzza a védőhálót, érzi a gyermek, hogy fontos a szüleinek.

Próbáld ki te is!
Kosztándi Tímea,
családi élményszerző

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...