2012. április 29., vasárnap

A jó mese taposatlan utat jár

Berecz András Kézdivásárhelyen

A mesemondó és a szülő Berecz András

Április 25-én szerencsénk volt részt venni egy Berecz András-féle mesemondás-előadáson Kézdivásárhelyen.
A rendezvény színhelyén jó nagy tömeg. Az izgő-mozgó apró totyogóktól elkezdve a nagyszülőkig minden korosztály képviselve volt. Mindenki izgatottan várta a nagy mesemondót.
A sikeres előadás végén, mikrofonvégre kaptam az előadót.

2012. április 28., szombat

Szentgyörgy-napok egy családanya szempontjából

...avagy, mire készítsd fel magad, ha egyszer ki szeretnél családostól rúgni a hámból, mégha csak a lájtosabb verzióig is jutsz el tervezésben*.

Szia, ráérsz?
Jó előre készítsd fel a lelked, s várd a nagy napot, amikor te is bekapcsolódhatsz a rendezvénybe valamilyen szinten. Szorgalmasan böngészd végig újra s újra a programfüzetet, kikeresve a neked (értsd: az egész családnak) leginkább megfelelő programot. Fedezd fel nagy örömödre, hogy a kedvenc együttesed is énekel majd a városnapokkor. Ujjongj egy sort azon, hogy gyermekbarát időpontban van a koncertjük, a kölykök biztos kibírják. Kiszámítod, hogy enyhe késéssel, illetve a városban/vásárban való lődörgéssel, úttal együtt időben hazaértek lefekvésre (sacc per kábé).
Persze, hogy ez lesz a leginkább megfelelő nap arra, hogy meglátogasd (értsd: meglátogassátok) Szentgyörgy cityt.

2012. április 20., péntek

Pólófestés kezdetleges eszközökkel

Íme, a színcsempészők, mint potenciális díszítőeszközök!
Ha már unod a sok esőt, vagy a vakáció vége felé kifogytál a használható kreatív tippekből,  amivel leköthetnéd a csemetéd, megosztom veled, mivel csempésztünk hétköznapjainkba egy kis színt.

Szükséges eszközök:
  • foglalkozást igénylő csemete/csemeték
  • foglalkozást igénylő csemeték egy-egy (inkább egyszínű) ruhadarabja (én egy kevésbé prezentábilis darabot fogtam be)

2012. április 5., csütörtök

Tojásfestés így is - úgy is (2 és fél tipp)

Hagymahéjjal festett tojások.
Mi hagyományosan nagypénteken festünk tojásokat. Ha szerencsénk van, akkor valamilyen szervezett/szervezetlen tojásfestési akcióban is részt vehetünk, ahol letudjuk ezt a fajta tevékenységet.

Egy múlt évi bejegyzésemben bemutattam egy pár ötletet, mivel lehet lekötni a gyerekeket tojásfestés alkalmával. Ebben a bejegyzésben két és fél tippet osztok meg, hogyan lehet hagyományos és bolti festék útján, színes tojást kapni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...