2011. június 30., csütörtök

Babakocsit a babának! De milyent?

Van, aki a baba születése óta babakocsiban hordja a kicsit, s van aki csak később. Mindenképp, ha babakocsi vásárlásra adod a fejed, jó megfontolni egy pár dolgot:
  • hol fogod használni 
  1. kisebb vagy nagyobb sétára: azt kell itt megnézned, hogy ha hosszabb sétára indulsz, legyen elég helye a gyermeknek (ha most még kicsi, majd megnő) forgolódni, mozogni, ne érezze bezárva magát. Lehessen minimum három (3), de jó ha több fokozatba /dőlési szögbe állítani a kocsi támláját, ha netán elalszik a baba, ne maradjon mereven, hanem kényelmesebb pozícióba lehessen fektetni a purecet.

2011. június 18., szombat

Lacik malma. Vízimalom készítés nem csak gyerekeknek!


Itt a nyár s a szép idő! Lehet kirándulni sebes sodrású hegyi patak, vagy lomha folyású mezei folyó mellé.
A vízimalom építése nagyon jó szórakozás úgy a kisebb, mint a nagyobb gyerekeknek (2-99 éves korig).

Szükséges kellékek:
  • bicska
  • bicskát biztonságosan forgató ember/kamasz
  • mogyoróbokor
  • cserecipő, csereruha minden egyes résztvevőnek
  • jókedv

Bemutatom, hogyan készítsd:


Kiválasztjuk a mogyoróbokrot, s abból is a legmegfelelőbb vastagságú ágakat. Persze, mindezt asszisztenciával kell végezni.

2011. június 7., kedd

Határidős torta (képes beszámoló)

Anya dolgozik, határidős munkája van, de enni is kell valamit, nomeg nem árt, ha valami édesség is kerül az asztalra. Ilyenkor nincs idő, de még kedv se a pepecselésre, így marad egy könnyebb étel készítése.

Az egész úgy kezdődik, hogy megfőzöl egy jó adag puliszkát. Van, aki hideg vízbe teszi bele a málélisztet (kukoricadara), s van aki forrásban lévő vízbe szórja bele. Ízlés meg tudás kérdése, a végeredmény általában ugyanaz. Jobban jársz azonban, ha nem borítod így ki és hideg vizes kézzel lapogatod formára a puliszkát, hanem egy jénai tálba rétegekként rakod le. Na, de én így csináltam, s egy cérnával lapokra osztottam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...